Αγία Γαλήνη... όπως λέει και τ' όνομά της!

νοτια κρήτη, αγία γαλήνη, νότια κρήτη ξενοδοχεία, νότια κρήτη παραλίες, νοτιοδυτική κρήτη, νοτιοανατολική κρήτη, νοτιοανατολική μεσόγειος, notia kriti, notia krhth


Ο Ασιδέρωτος, ο Κέδρος κι ο Ψηλορείτης είναι τα τρία βουνά που αγκαλιάζουν το γραφικό χωριουδάκι της Αγίας Γαλήνης. Χτισμένο αμφιθεατρικά σε απόκρυμνη πλαγιά, σε κερδίζει αμέσως με τη φυσική ομορφιά του τοπίου, τα δαιδαλώδη δρομάκια του, το γαλήνιο και φιλόξενο χαρακτήρα του. Το γραφικό λιμανάκι του και οι παραλίες του ατενίζουν το Λιβυκό πέλαγος και γι αυτό τα νερά είναι ζεστά όλο το χρόνο, ώστε μπορείς να κολυμπήσεις άνετα το Μάρτη και τον Απρίλη με φόντο τη χιονισμένη Ήδη (Ψηλορείτης).
Η Αγία Γαλήνη βρίσκεται στη νότια Κρήτη, 61 χλμ νοτιοανατολικά από το Ρέθυμνο και 68 χλμ νοτιοδυτικά από το Ηράκλειο, στο μέσον περίπου του νησιού, στα όρια των δυο νομών. Διοικητικά, ανήκει στο Νομό Ρεθύμνης.
Νότια Κρήτη, Αγία Γαλήνη

Εδώ βρίσκεται και η σπηλιά όπου -σύμφωνα με το θρύλο- κρύφτηκαν ο Δαίδαλος κι ο Ίκαρος όταν δραπετεύσανε από το βασιλιά Μίνωα. Σε αυτή τη σπηλιά έφτιαξε ο Δαίδαλος τα φτερά του κι έδειξε στο άμυαλο κοπέλι του πως να τα χρησιμοποιεί. Εδώ βρίσκεται κι ο βράχος από όπου πέταξαν για το μοιραίο ταξίδι τους, ατενίζει ακόμη το πέλαγος λες και τους αποχαιρετά, βλέποντάς τους να απομακρύνονται και να χάνονται στην απεραντοσύνη του γαλάζιου, στα όρια της θάλασσας και τ' ουρανού.

Στην Αγία Γαλήνη υπάρχουν δυο παραλίες. Η πρώτη, βρίσκεται δίπλα στο λιμανάκι και πριν τον ποταμό Πλατύ που διασχίζει το χωριό. Είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ τα παραθαλάσσια καφέ θα σας σερβίρουν ακόμη και μέσα στη θάλασσα! Η δεύτερη βρίσκεται μετά το ποτάμι κι είναι απόμερη, χωρίς υποδομές. Είναι ιδανική για όσους αγαπούν τη μοναξιά και την ησυχία και θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους μακριά από το τουριστικό πάρε δώσε. Εδώ κολυμπάνε και πολλοί γυμνιστές. 

 













Νότια Κρήτη, Αγία
Στην Αγία Γαλήνη υπάρχουν πολλές ανέσεις για τον επισκέπτη, οργανωμένες τουριστικές υποδομές κι οι κάτοικοι είναι φιλόξενοι. Σίγουρα είναι ένας ξεχωριστός τουριστικός προορισμός για ολόκληρο το χρόνο, λόγω του θερμού κλίματος. Υπάρχουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και κάμπινγκ, ταβέρνες, εστιατόρια, καφέ και μπαρ. Μοντέρνα κλαμπ και μαγαζιά με ζωντανή κρητική παραδοσιακή μουσική.


Αλλά κάτω από όλα αυτά, κάτω από την πολύβουη νυχτερινή ζωή, τις διαφημιστικές ταμπέλες, τα μοντέρνα κλαμπ και τα μαγαζιά με σουβενίρ, υπάρχει ακόμη μια γνήσια κρητική ψυχή. Αξίζει να την ανακαλύψετε!

Νότια Κρήτη, Αγία Γαλήνη, Πλατύς Ποταμός